El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals promou la millora i la innovació als ajuntaments, a través de la difusió d'experiències, la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals. En aquesta edició, tres projectes santfeliuencs relacionats amb el Punt TIC Sant Feliu Innova han estat escollits. El Banc considera que són replicables i que poden servir d'inspiració a altres governs locals. Són:
FEMPower UP Sant Feliu
És la primera incubadora a nivell nacional amb perspectiva de gènere i gratuïta que neix amb l'objectiu de afavorir la inserció professional i laboral de dones, persones trans i no binàries incloent persones transmasculines al sector de les tecnologies i, més concretament, a la indústria del videojoc. Aquest projecte respon a la problemàtica de les incubadores existents que, tot i ser obertes a tothom, la majoria dels que hi participen són homes. A partir d’una formació i mentoria de la mà d’expertes de ressò internacional, es creen equips femenins per a la producció de prototips que seran presentats en un acte amb professionals de la comunicació dins la industria dels videojocs i inversors amb la intenció de donar projecció mediàtica al propi programa i als projectes finals sorgits del curs.
Centre d'alt Rendiment Heron Esports Sant Feliu
El centre d’alt rendiment (CAR) Heron eSports és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que té com a objectiu la consolidació d’un centre que serveixi per formar equips que puguin participar en competicions d’esports electrònics (eSports), una disciplina competitiva sorgida a partir del món dels videojocs que cada vegada compta amb més seguidors arreu del món, i que al mateix temps serveixi com a punt social per a l’aprenentatge i l’adquisició de coneixements sobre eSports i altres àmbits relacionats, com ara noves tecnologies, opcions laborals en disciplines relacionades, i bons usos de dispositius informàtics. Inaugurat al 2021, el CAR ha aconseguit impulsar diversos equips d’eSports i fer-los competir, així com convertir-se en un punt de trobada social i difusió de coneixements al voltant dels eSports.
ECO-MEDIA Formació inclusiva en creació audiovisual i media
ECO-MEDIA és una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que consisteix en un curs formatiu per a joves del municipi que estiguin a l’atur, es trobin fora del sistema educatiu i tinguin interès en l’àmbit de la creació audiovisual i els continguts multimèdia. Aquesta pràctica ofereix als seus usuaris una formació teoricopràctica fonamentada en la filosofia learning by doing i un acompanyament individualitzat que els permet, al llarg dels tres mesos de la seva duració, esdevenir competents en totes aquelles eines necessàries per posicionar-se en el mercat laboral del món audiovisual, un sector que, de la mà de les noves tecnologies està vivint una època de creixement marcat. Durant la seva primera edició, ECO-MEDIA ha format satisfactòriament a 11 alumnes d’entre 16 i 24 anys.