Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Trencant la bretxa digital de gènere amb l'STEM Women Day

Publicat el 02/03/2020
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge per difondre l'STEM Women Day
Imatge per difondre l'STEM Women Day, per Flickr. 2020. Llicència: BY-SA

El 4 de març se celebra la jornada 'STEM Women Day', amb l'objectiu de potenciar el talent de les estudiants en les carreres STEM. 

Les dones continuen experimentant desigualtats i discriminacions per motius de gènere. Encara existeixen molts àmbits on les dones són una minoria. Un d'ells és el sector STEM, en el qual és difícil trobar dones ja no sols entre les empreses i llocs directius, sinó també a les aules.

Per paliar aquesta situació, el dimecres 4 de març se celebra l'STEM Women Day a l'Edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per crear un pla d’acció conjunt entre totes les institucions i organitzacions que donen suport al camp STEM i les dones.

Què frena a les noies per a estudiar carreres STEM?

Malgrat haver aconseguit grans assoliments al llarg de la història, la desigualtat de gènere es present en molts àmbits que, tradicionalment, es consideren més “masculins”.

Aquesta situació es reprodueix en pràcticament totes les universitats on s'imparteixen carreres tecnològiques, científiques, enginyeries o matemàtiques.

La falta de dones en aquestes carreres no es deu a factors naturals. Els rols de gènere, els estereotips i les imposicions i/o expectatives socials són els que han perpetuat aquesta situació.

El fet de normalitzar que hi hagi poques noies entre els àmbits més tecnològics i científics incideix, posteriorment, en la falta de professores i investigadores en empreses, universitats i altres institucions i és un cercle viciós que cal trencar.

La jornada 'STEM Women Day'dos enfocaments principals. El primer és visibilitzar i posar en valor les dades de les professionals STEM, per a així destacar el gran talent femení que existeix, i que encara resulta desconegut. El segon se centra en explorar noves fórmules que ajudin a estimular i potenciar entre les noies les carreres STEM, així com perquè s'animin a emprendre projectes de base tecnològica. 

La inscripció és gratuïta i cal inscriure's en el següent formulari