La competició, que s’organitzarà el pròxim divendres 5 de maig, de 15 a 20 hores, al TecnoCampus Mataró - Maresme, s’ambientarà en l’agricultura. No hi faltis!

Imatge de la ROBOCAT
Imatge de la ROBOCAT. 2022. Tipus de lletra: ROBOCAT. Llicència: Tots els drets reservats.

L’associació sense ànim de lucre El Racó dels Robotaires, amb la col·laboració d’AI for Good, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Fundació Princesa de Girona, treballa en la nova edició de la ROBOCAT. En aquest sentit, la nova edició de la competició de robòtica educativa sense ànim de lucre ROBOCAT s’organitzarà el pròxim divendres 5 de maig, de 15 a 20 hores, al TecnoCampus Mataró - Maresme, que es troba al carrer d’Ernest Lluch, 32, a la localitat de Mataró.

Trenta-cinc equips competiran per a promoure l’aprenentatge en robòtica i en programació independentment del gènere, de la condició socioeconòmica o de la capacitat econòmica. Enguany, el repte de la setena edició de la ROBOCAT s’ambientarà en l’agricultura sostenible. Cada edició, la temàtica de l’esdeveniment posa el focus en un repte global en relació amb el qual els robots ofereixen solucions pràctiques per a avançar en els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. En aquest sentit, les persones participants dissenyen, construeixen i programen un robot que completi una missió ambientada en una d’aquestes problemàtiques. La competició de robòtica educativa ROBOCAT busca promoure les vocacions STEAM, la igualtat d’oportunitats, la sostenibilitat, l’alfabetització digital, el compromís amb el medi, la presència de les noies a la robòtica, la multidisciplinarietat, la cooperació en R + D + I i la robòtica lliure.

En concret, la gran final de la setena edició de la ROBOCAT se celebrarà el pròxim dissabte 13 de maig a l’Escola Daina-Isard, que es troba al carrer de la Cerdanya, 15, a la localitat d’Olesa de Montserrat.