Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Terminologia sobre realitats virtuals

Publicat el 11/01/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Tipologies d'entorns immersius
Tipologies d'entorns immersius, per Pixabay. 2019. Llicència: BY-SA

El TermCAT ens parla en aquest recull sobre conceptes i terminologia associada a les realitats virtuals. Les coneixeu?

Quines realitats virtuals coneixem? Amb aquesta pregunta, el TermCAT ha publicat la terminologia completa en català sobre realitats virtuals i els entorns immersiusAquesta terminologia recull un centenar de termes relacionats amb la realitat virtual i la realitat augmentada .

Aquest àmbit està en plena expansió i té aplicacions en entorns industrials, científics, educatius i d'oci. Per això, en aquest recull trobareu els conceptes bàsics referits a les tipologies d'entorns immersius, a l'equipament, a aspectes tècnics i a aspectes socials i d'interacció. Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

Podeu accedir a les fitxes des del buscador de temes o el diccionari en línia. Trobareu, entre molts altres conceptes, alguns tan interessants com la realitat virtual multisensorial (que ofereix experiències que recreen els cinc sentits), la realitat virtual interactiva (en què l’usuari és actiu), la realitat virtual cinematogràfica (que se centra en experiències de vídeo de 360 graus, en 3D i d'alta qualitat) o la realitat virtual a escala d’habitació (que permet configurar un entorn on una persona es pot moure físicament).