Especial Sant Jordi 2016 amb Marta Botet i Bernat (de Perduts entre llibres)
Especial Sant Jordi 2016 amb Marta Botet i Bernat (de Perduts entre llibres). Autor: Canal de Youtube de Marta Botet.

El moviment de vídeo-bloguers i vídeo-blogueres literàries ve a trencar amb el mite de que els i les joves no llegeixen. Ho fan i, a més, tenen moltes ganes de compartir la seva passió amb altres persones. Alguns booktubers reben milers de visites als seus canals de Youtube i s'ha generat tota una comunitat al voltant. No només opinen sobre la seva darrera lectura, sinó que comparteixen les seves llistes de llibres per llegir, expliquen com organitzen els llibres a la prestatgeria o altres costums i manies relacionades amb la lectura, o s'envien reptes els uns als altres.

Els booktubers són tot un fenomen als Estats Units i Amèrica Llatina. No n'hi ha gaires ressenyes en català, però sí que hi destaca la Marta Botet, que compta amb més de mil subscriptors al seu canal i fins i tot ha participat a un TED Talk a Nova York.

Les Biblioteques de Barcelona volen animar els i les joves a sumar-se a aquest moviment i els ofereix el curs Booktuber - Tu llegeixes, tothom et segueix. El curs forma part del programa formatiu Estàs ON? i s'impartirà a diferents biblioteques. S'adreça a joves d'entre 12 i 17 anys. Els i les participants aprendran a fer servir eines d’edició de vídeo, coneixeran tècniques d’expressió oral i escrita i habilitats per treure més partit als seus canals i perfils de les xarxes socials.

Informació del curs:

  • Adreçat a: Joves de 12 a 17 anys
  • Nombre de sessions: 4 (1 dia a la setmana)
  • Horaris: de 17.30 h a 19.30 h (excepte la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta: de 10.30 a 12.30 h)
  • Inscripcions