Logotip SobrePantalles.net
Logotip SobrePantalles.net.

SobrePantalles.net és una iniciativa de l’Ajuntament de Granollers i respon a la creixent demanda d’un espai d’informació i reflexió sobre l’ús de les Noves Tecnologies per part dels més joves.

Els objectius de SobrePantalles.net són produir continguts que permetin, tant a professionals com a famílies o joves, fer una reflexió crítica sobre l’ús diari que es fa de les tecnologies i difondre materials que siguin d’utilitat per a la prevenció de qualsevol problemàtica associada, defensant un ús responsable de les TIC.

Els serveis oferts són:

  • Informació actualitzada: difusió d’aquelles webs, notícies de premsa o esdeveniments que puguin aportar informació en l’àmbit de l’ús de les Noves Tecnologies. També aniran actualitzant els seus canals 2.0 (Twitter, Youtube, Delicious…), amb l’objectiu d’oferir un repertori el més exhaustiu possible d’informació tant en format audiovisual, com web i/o escrit (premsa, llibres, recerca, etc. ).
  • Un espai per a la reflexió crítica: l’addicció a les  TIC és un trastorn encara no reconegut oficialment, tot i que actualment se’n parla molt en els àmbits de l’educació i la salut. L'escletxa digital ha provocat un desfasament tecnològic entre generacions que genera molts dubtes i angoixes en pares, mares i educadors/ores. A vegades trobem informació que alerta sobre els riscos sense tenir en compte els avantatges, de la mateixa forma que sovint el biax ignora els riscos enaltint les possibilitats de la tecnologia.
  • Continguts que fomentin un ús responsable: un dels motius que ha fet créixer la demanda d’informació en aquest àmbit és la preocupació per aquells usos que s’acaben constituint com a problemàtics. Intentaran, doncs, posar especial atenció en aquella informació, eines o materials que ajudin a la seva prevenció.

 

Dins els objectius de SobrePantalles.net hi ha, d'una banda, produir continguts que puguin servir a joves, pares, mares i/o persones educadores en el foment d’un ús responsable de la tecnologia. D’altra banda, també faran difusió d’aquells materials de suport, eines i informació publicada per altres institucions i associacions que estiguin en aquesta mateixa línia de treball.

Així doncs, a la secció "Materials de suport" podreu trobar la seva selecció de materials per descarregar, webs d’interès i vídeos que promouen bons hàbits tecnològics. Des d'aqusta iniciativa us animen igualment a enviar-los qualsevol web o eina que no trobeu recollida a la seva selecció i que creieu que pugui ser d’interès.