El projecte facilitarà acompanyament i recursos per a l’adopció de SinergiaCRM a més d’una vuitantena d’entitats socials i promourà la millora d’aquest programari. Descobreix més!

Imatge de m4social
Imatge de m4social. 2023. Tipus de lletra: m4social. Llicència: Tots els drets reservats.

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, amb la col·laboració de l’associació SinergiaTIC i el suport econòmic dels fons europeus Next Generation, desenvoluparà un projecte per a impulsar la transformació digital del Tercer Sector Social. Entre l’any 2023 i l’any 2025, el projecte SimbiòTIC acompanyarà entitats socials en un procés de canvi cultural per a avançar en la gestió de les dades i en la millora de l’atenció a les persones. Així doncs, la iniciativa facilitarà acompanyament i recursos per a l’adopció de SinergiaCRM a més d’una vuitantena d’entitats socials i promourà un procés de millora d’aquest programari de CRM perquè s’adapti encara més a les necessitats presents i futures de les organitzacions del Tercer Sector Social. En aquest sentit, s’impulsarà la millora de la gestió interna i dels sistemes d’informació i relació amb la base social.

Desenvolupat per l’associació SinergiaTIC, SinergiaCRM és un programari per a gestionar qualsevol relació o interacció amb el client. L’eina permetrà avançar cap a un marc comú d’intercanvi de dades amb l’administració pública i altres agents, així com permetrà optimitzar processos i gestionar des d’un únic espai la captació de fons, les campanyes de comunicació, l’atenció directa a les persones usuàries, els compromisos de pagament o el registre de subvencions, entre moltes altres funcionalitats. Segons un estudi sobre l’estat de la digitalització, únicament un 25% de les entitats del Tercer Sector disposen de CRM i un 62% tenen dificultats per a digitalitzar-se a causa de la manca de finançament i recursos per a desplegar eines digitals. L'estudi afirma que només un 10% de les entitats recullen dades amb una única eina informàtica, mentre que un 65% ho fa amb suports mixtos, paper i eines informàtiques, i un 53% ho fa manualment.

A través dels fons Next Generation del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, SimbiòTIC promourà SinergiaCRM amb l’acompanyament de set federacions de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya: la Federació Catalana del Voluntariat Social, la Federació Salut Mental Catalunya, Dincat, la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits, ECOM, ECAS i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.