Logotip de RoboCAT
Logotip de RoboCAT. Autor: El Racó dels Robotaires. Llicència: Tots els drets reservats.

RoboCAT és el primer campionat de robòtica lliure de Catalunya. Està organitzat per l’associació El Racó dels Robotaires, dedicada a la robòtica educativa i als projectes tecnològics, que amb aquest esdeveniment pretén "crear un entorn comú on compartir idees amb les persones que tenen inquietuds en aquest àmbit", així co, "fer accessible i assequible la realització d’activitats robòtiques pels centres educatius i cívics".

És un campionat multidisciplinari que valora la programació i la construcció del robot, així com el propi muntatge i decoració del camp de competició. Cada any s’hi recreen aspectes del patrimoni artístic o natural de Catalunya. Així, enguany se centrarà el geni figuerenc Salvador Dalí i el Surrealisme oníric.

La competició constarà de fases territorials i una final:

  • RoboCAT Barcelona: Dijous 20 d'abril de les 17.30 a les 20.00 hores, a l'Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana
  • RoboCAT Mataró: Divendres 21 d'abril de les 17.30 a les 20.00 hores, al TecnoCampus Mataró
  • RoboCAT Girona: Dissabte 29 d'abril de 9.00 a 14.00 hores, a l'Escola Els Estanys de Platja d'Aro
  • Gran Final RoboCAT 2017: Dissabte 27 de maig, al Pavelló Municipal de Vilablareix (Girona), en el marc d'activitats de la 3a edició de la jornada Girona+tecnològica.

S'hi podrà participar en tres categories:

  1. Categoria Primària: nascuts al 2005 o més
  2. Categoria Secundària: nascuts entre el 2004 i el 1999
  3. Categoria Adults: a partir de 18 anys

Per participar-hi cal que els/les participants construeixin el seu robot amb elements de les marques Lego, Arduino, BitBloq etc. Aquest robot ha d'anar vestit, amb un vestit relacionat amb la figura de Salvador Dalí. Les mides del robot han de ser de com a màxim 30 cm d'amplada i 30 cm de llargada. A la mateixa pàgina de la competició, us podreu descarregar el document de construcció del camp on es realitzaran les proves. Aquest document està format per una prova de seguir unes línies rectes o discontínues, una prova de laberint, una prova de pont basculant i una prova de cubs de colors.