Imatge del projecte Ecosistema Ciutadà pels Drets Digitals
Imatge del projecte Ecosistema Ciutadà pels Drets Digitals. Autor: Ajuntament de Barcelona. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

Aquest projecte realitzarà un mapatge per donar visibilitat a tot el que està fent la ciutadania en l’àmbit de la defensa i la promoció dels drets digitals. La informació recollida es retornarà a través d’un repositori web obert.

El procés finalitzarà amb una presentació pública per donar a conèixer les iniciatives a la ciutadania i per crear sinergies entre els diversos grups i persones actives implicades. El recull total d’iniciatives també es presentarà a la resta de la xarxa Cities for Digital Rights a fi que esdevingui una referència per a altres ciutats i s’estableixin col·laboracions.

Com participar?

El projecte està obert a persones, grups, entitats o empreses actives en l’àmbit dels drets digitals. Només cal enviar fins a un màxim de tres iniciatives ja fetes a Barcelona o des de Barcelona que ajudin a entendre o desenvolupar un o més dels àmbits següents:

  1. Accés universal i igualitari a Internet- Neutralitat de la xarxa.
  2. Privacitat digital i protecció de dades.
  3. Ètica dels algoritmes.
  4. Democràcia electrònica i governança distribuïda digital.
  5. Accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts. El digital com a forma d’accés i expansió dels drets fonamentals.

Per a participar cal omplint el següent formulari. La convocatòria està oberta del 19 de gener al 21 de març del 2021.