L'Ajuntament de Barcelona, juntament amb Xnet i el Grup Ciutadà sobre Polítiques Digitals (GCPD) llança una crida per recollir iniciatives engegades per la societat civil barcelonina en la defensa dels drets digitals. La convocatòria està oberta fins al 21 de març del 2021.

Imatge del projecte Ecosistema Ciutadà pels Drets Digitals
Imatge del projecte Ecosistema Ciutadà pels Drets Digitals. Autor: Ajuntament de Barcelona. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

Aquest projecte realitzarà un mapatge per donar visibilitat a tot el que està fent la ciutadania en l’àmbit de la defensa i la promoció dels drets digitals. La informació recollida es retornarà a través d’un repositori web obert.

El procés finalitzarà amb una presentació pública per donar a conèixer les iniciatives a la ciutadania i per crear sinergies entre els diversos grups i persones actives implicades. El recull total d’iniciatives també es presentarà a la resta de la xarxa Cities for Digital Rights a fi que esdevingui una referència per a altres ciutats i s’estableixin col·laboracions.

Com participar?

El projecte està obert a persones, grups, entitats o empreses actives en l’àmbit dels drets digitals. Només cal enviar fins a un màxim de tres iniciatives ja fetes a Barcelona o des de Barcelona que ajudin a entendre o desenvolupar un o més dels àmbits següents:

  1. Accés universal i igualitari a Internet- Neutralitat de la xarxa.
  2. Privacitat digital i protecció de dades.
  3. Ètica dels algoritmes.
  4. Democràcia electrònica i governança distribuïda digital.
  5. Accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts. El digital com a forma d’accés i expansió dels drets fonamentals.

Per a participar cal omplint el següent formulari. La convocatòria està oberta del 19 de gener al 21 de març del 2021.