Grup de persones fent servir tabletes i mòbils. Imatge de PortalProgramas
Grup de persones fent servir tabletes i mòbils. Imatge de PortalProgramas. Tipus de lletra: Imatge de PortalProgramas.

Aquest certamen arriba enguany a la seva vuitena edició. Durant el mes de setembre s'hi han pogut nominar diferents programes i blogs de software lliure i ara toca decidir quins són els favorits dels usuaris. Tothom que vulgui pot votar pels seus proferits fins al 24 d’octubre. L'objectiu és premiar els programes i blogs que més hagin contribuït a l'avanç tecnològic durant aquest any.

D'aquest procés de votació popular sortiran els cinc finalistes de cada categoria i després s'obrirà la fase de la votació del jurat. El resultat de la suma dels vots del jurat juntament amb els vots dels usuaris serà el que indiqui quins projectes són els guanyadors. Se'n donaran a conèixer el 21 de novembre.

Cada usuari podrà votar un sol cop a cada categoria dels premis. Per fer-ho no és necessari registrar-se a la plana web de PortalProgramas.

El canal de descàrrega de software PortalProgramas organitza aquests premis. Des de l'organització expliquen que "en molts casos no es coneixen els programes i les tecnologies lliures que permeten que tinguem els avenços en tecnologia que tenim avui dia". Amb els premis pretenen que la societat prengui consciència de la importància del programari lliure i destacar que "darrere de cada projecte hi ha un grup de persones que li dediquen temps, coneixement i recursos al desenvolupament de programari útil, de qualitat i segur".