DWEB aposta per un món digital més saludable i abasta des de xarxes comunitàries d’accés a Internet fins a desenvolupadors de protocols per a la descentralització. Vols aprofundir-hi?

Malauradament, en l’actualitat, hi ha uns quants actors descomunals que dominen gran part del món en línia. El projecte DWEB busca revertir aquesta situació i apostar per una Internet més saludable. A Barcelona, Digicòria impulsa el projecte, que busca connectar gent, protocols i projectes en favor d’una web descentralitzada. El projecte DWEB va sorgir arran la voluntat d’un grup de persones que formen part d’Internet Archive a la ciutat de San Francisco als Estats Units i des de llavors, treballa per a establir nodes a diverses ciutats d’arreu del món. En aquest sentit, la xarxa que el projecte DWEB fomenta abasta des de xarxes comunitàries d’accés a Internet fins a desenvolupadors de protocols per a la descentralització, passant per la tecnologia blockchain.

«Una de les principals conseqüències de tenir una Internet centralitzada és que no tenim el control sobre les nostres pròpies dades. Aquest és un fet sorprenent, ja que Internet es basa en tecnologies molt obertes», afirma Bruno Vianna, membre de Digicòria, una iniciativa resident a les instal·lacions del Canòdrom. «Des de Digicòria, volem reprendre aquest esperit i descentralitzar Internet» defensa Vianna.

El pròxim dimecres 24 de maig, de 18 a 19.30 hores, Digicòria presentarà el projecte DWEB a les instal·lacions del Canòdrom, que es troba al Carrer Concepció Arenal número 165 de Barcelona.