Projecte PowerUp
Projecte PowerUp. Autor: Rocketgames. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

PowerUP és un programa pilot d'acceleració d'emprenedoria impulsat per Sant Feliu Innova centrat en els videojocs i l'oci digital interactiu a Sant Feliu de Llobregat, que ha seleccionat seleccionat 7 projectes i 30 participants.

El projecte es va presentar amb una ponència inaugural anomenada "Videojocs i inclusió social: que tothom pugui gaudir de la cultura gamer", a càrrec del santfeliuenc, component de la comunitat d'innovació ciutadana Sant Feliu 2020 i responsable del Club Media Sant Feliu, Mikel Gómez Elzaurdia, i de María Rubio Méndez, coordinadora de l'organització Ludosofía, experta en videojocs i gènere i amb diverses publicacions sobre la comunitat gamer des d'una perspectiva feminista.

L'objectiu d'aquest projecte és esdevenir una acceleradora temàtica especialitzada centrada en la millora d'un videojoc en les àrees de disseny, producció, màrqueting i negoci. Tots els formadors i mentors d'aquest programa són professionals de la indústria dels videojocs amb més de 15 anys d'experiència i docents de les escoles més prestigioses en formació reglada en matèria de videojocs com ENTI-UB i TecnoCampus.

També, es realitzaran una sèrie de tallers de reforç que, es definiran en funció de les necessitats dels projectes seleccionats (Programació, Animació 2D / 3D o Modelatge 3D) i seran impartits per perfils professionals de la indústria dels videojocs amb experiència en diferents empreses.

Un projecte amb la perspectiva de la quàdruple hèlix

PowerUP suposarà la consolidació de ciutat de Sant Feliu de Llobregat en l'acompanyament, acceleració i llançament de projectes d'emprenedoria innovadora. L'Ajuntament de Sant Feliu, mitjançant el programa municipal d'innovació, ha emmarcat PowerUP en la iniciativa local de validació de prototips d'innovació urbana.

A més, el projecte PowerUP treballarà amb la xarxa CatLabs d'innovació digital, social i col·laborativa amb l'objectiu d'articular un sistema d'innovació oberta, per i des del territori, i que permeti incorporar els usuaris des de l'inici, de manera que es puguin crear ecosistemes d'innovació disruptius i catalitzadors del canvi.