Logo del XIV Premi Espiral de l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia
Logo del XIV Premi Espiral de l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia. Autor: Associació Espiral, Educació i Tecnologia. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

L'edició d'enguany del XIV Premio Espiral continua apostant per donar visibilitat a aquelles experiències educatives que serveixin per a la motivació de l'alumnat i es basin en les tendències que es recullen en l'informe Odite 2019.

Docents i professionals de l'àmbit de les tecnologies i l'educació, validaran, seleccionaran i premiaran aquelles experiències realitzades amb l'alumnat que afavoreixin la inclusió educativa, des de paràmetres d'equitat i qualitat a través de l'aplicació de les diferents tendències educatives a l'aula.

Categories i Requisits de participació

Es podran presentar treballs fins l'1 de maig de 2020, en alguna de les dues categories a concurs:

Categoria 1:

  • Tendències en pràctica, aquelles que s'utilitzen en els centres de manera habitual i empren metodologies de Ludificació, Flipped Classroom, Aprenentatge Basat en Reptes/ Aprenentatge Basat en Projectes BP/ ABp/ AVEv, Aprenentatge servei.
  • Tendències en desenvolupament, aquelles que van sent cada vegada més considerades en la seva pràctica i inclouen Emprenedoria, Cultura maker, Robòtica i pensament computacional, Espais educatius innovadors. Es presentaran projectes segons els següents nivells: Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat, Formació Professional, Inclusió Educació d'Adults i Universitat.

Categoria 2:

  • Tendències en perspectiva, aquelles que pel seu caràcter totalment innovador comencen a sorgir a les aules amb vocació de futur i que utilitzen metodologies d'Aprenentatge Immersiu (RA, VR, Realitat mixta), Learning analytics, Rapidlearning/ Microlearning, Aprenentatge basat en esdeveniments. En aquesta categoria no hi haurà separació de projectes per nivells.

Premis

Hi haurà tres premis per cada categoria: 'Baldufa d'Or 'Baldufa de Plata' i 'Baldufa de Bronze' com a reconeixement a la labor excepcional que es realitza. Es contempla la possibilitat que algun premi quedi desert si cap experiència cobreix les expectatives avaluades pel jurat.

Les inscripcions estan obertes fins l'1 de maig a través d'aquesta pàgina web.