'Impulsem el que fas 2019'
'Impulsem el que fas 2019'. Autor: Barcelona Activa. 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

Fins el proper 29 de maig, tant persones físiques com jurídiques (associacions, cooperatives, fundacions, micro i petites empreses, persones autònomes, etc) podran presentar projectes que fomentin la situació soci-econòmica dels barris i que promoguin l’ocupació, l'emprenedoria i l'empresa, la innovació socioeconòmica, el turisme responsable, i la innovació social i digital.

La convocatòria disposa de sis categories diferents i les ajudes econòmiques podran arribar a cobrir fins el 80% del pressupost total del projecte, amb un màxim de 50.000 euros.

Els projectes subvencionats poden tenir una durada màxima de 12 mesos i han d’haver-hi començat al 2019. Entre el 26 d’abril i el 16 de maig, el consistori farà sessions informatives en equipaments de la ciutat per explicar els requisits i els tràmits.

Per segon any consecutiu, enguany s’inclou la modalitat d’innovació social digital adreçada a projectes que impulsin i fomentin l’ús de les tecnologies obertes i de protecció del dret a la intimitat, que explotin la connectivitat digital i les eines de col·laboració per cocrear solucions basades en tecnologies de fabricació digital; tecnologia distribuïda, robòtica i intel·ligència artificial; dades obertes, etc.

Les altres, es dirigeixen a projectes d'emprenedoria i empresa que fomentin la innovació, promoguin la sensibilització i tinguin un retorn social al territori i impulsin l’ocupació de col·lectius especialment vulnerables, fomentin el turisme responsable i/o models agroalimentaris sostenibles.

La sol·licitud es pot realitzar a través del Portal de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona amb certificat digital.