El consorci promou la difusió de dades de les administracions (Open DATA) perquè es generin nous serveis i aplicacions. L’Ajuntament de Lleida participa des d’ahir en la reunió del Consorci Europeu Open-DAI que se celebra fins dimecres a Barcelona. També hi són presents les empreses BDigital i Ponent-2002 del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, que col·laboren en el projecte del Consorci Europeu Open-DAI (Opening Data Architectures and Infrastructures of European Public Administrations).

Lleida participa en la reunió del Consorci Europeu Open-DAI
Lleida participa en la reunió del Consorci Europeu Open-DAI.

El programa vol testejar el potencial i l’eficàcia de les dades obertes (Open Data) de diferents institucions públiques per crear nous serveis i aplicacions, dirigides a les empreses, als ciutadans/es i a les mateixes administracions.

En la trobada de Barcelona també es presenten els treballs d'integració de les dades obertes de l’Ajuntament de Lleida amb els entorns Google, que està duent a terme Ponent-2002 juntament amb la Paeria i l’Escola Politècnica de la UdL.

En el Consorci participen els Ajuntaments de Lleida i Barcelona, així com els de les ciutats de Karlshamn (Suècia), Ordu (Turquia) i la regió del Piemont (Itàlia). La sessió de Barcelona és la tercera que es realitza aquest any, després de les celebrades a Torí (Italia) i a Karlshamn (Suècia).

El projecte Open-DAI el finança el programa europeu de suport a polítiques TIC com a part de la innovació i la competitivitat (PIC- call 2011).

Més informació a: www.open-dai.eu