La Barcelona Digital Talent publica l'informe de l'estat del talent digital amb el 'Digital Talent Overview 2021'. Es pot consultar de manera pública al seu web.

Digital Talent Overview 2021
. Tipus de lletra: Barcelona Digital Talent. Llicència: Tots els drets reservats.

Barcelona Digital Talent combat la bretxa de talent digital per tal de promoure la competitivitat del mercat. Amb l’objectiu de conèixer i analitzar l'estat del talent digital a Barcelona, publica l'estudi 'Digital Talent Overview 2021' que identifica publicacions de
referència tant a escala local com internacional que aportin indicadors fiables per al monitoratge de diferents paràmetres vinculats al talent digital; escaneja diferents plataformes d’ofertes de feina per obtenir dades del mercat tant pel que fa a la demanda i afegeix la visió de l’alta direcció d’empreses rellevants del sector.

Quines són les principals conclusions?

1. L’ocupació d’especialistes TIC a Europa creix 6 vegades més que a la resta de les professions.

2. L’escassetat de dones especialitzades en tecnologia continua sent un repte per a l’economia europea. Barcelona té un 29 % de dones en el sector digital, 2,5 punts per sobre respecte al 2019.

3. L'interès per la mobilitat internacional és una oportunitat per a l’atracció de talent. Barcelona es manté al TOP 10, tot i que perd 5 posicions respecte al 2018.

4. La digitalització i les competències tecnològiques són protagonistes a l’agenda dels fons Next Generation. A Espanya es situa al 30%, per sota d'Alemanya (50%) i per sobre d'Itàlia (27%).

5. Catalunya, pol de talent digital, amb una alta concentració al hub de Barcelona. El sector TIC va generar 14.700 llocs de treball el 2020 a Catalunya, fins a assolir un total de 129.000 professionals.

6. 2 de cada 10 ofertes de feina el 2020 eren digitals. Aquesta xifra dobla la proporció del 2018, quan suposaven 1 de cada 10 ofertes.

7. Barcelona continua atraient talent d’altres ciutats, però a un ritme menor. Més de 24.600 professionals digitals de l’ecosistema de Barcelona provenen d’altres ciutats (29,27%).

8. Els salaris són competitius. El salari mitjà percebut pels professionals TIC a Barcelona és de 37.692 €.

Pots descarregar l'informe aquí.