Noies treballant amb eines tecnològiques
Noies treballant amb eines tecnològiques. Autor: Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. Llicència: BY-SA.

Dins el marc del Women in Technology Day 2019, l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia, com ambaixadora del programa Technovation Challenge a Catalunya organitza la final a Barcelona d'equips júnior i sènior, on les participants defensaran els seus projectes davant d'un jurat format per unes 50 dones procedents del món social, empresarial i educatiu.

Assistiran a la jornada Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya, Robert Riley, Cónsul General dels Estats Units i Núria Balada, Presidenta del Institut Català de les Dones.

Programa

9.00 a 9.30h. Arribada i recollida d'inscripcions
9.40 a 12.00h. Presentacions simultànies dels grups júniors i sèniors, tallers tecnològics i coreografies
12.10 a 13.00h. Cerimònia sènior amb les 62 noies participants, les seves mentores, el jurat i familiars (fins completar aforament)
13.20 a 14.10h. Cerimònia júnior amb les 193 nenes, les seves mentores i el jurat. Els familiars hauran de seguir la cerimònia per streaming a una sala paralel·la.
14:30h. Fi de la trobada.

La Technovation Challenge és una iniciativa global creada en el 2009 amb l'objectiu d'incrementar la participació femenina en l'àmbit tecnològic, en el qual les dones representen tan sols el 30% dels treballadors. Sota el lema “Girls for a change”, 20.000 noies de 116 países han presentat 2.000 projectes socials.