Una desena de dinamitzadores han participat en la sessió virtual, on la psicòloga Dominica Díez Marcet ha compartit recomanacions per a abordar la tecnologia en família. Llegeix més!

Imatge de trobada virtual
Imatge de trobada virtual. 2023. Tipus de lletra: Xarxa Punt TIC. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat dimarts 31 d’octubre, la Xarxa Punt TIC va celebrar una trobada virtual sobre famílies i TIC. Així doncs, una desena de persones dinamitzadores van participar en la sessió virtual, que va començar amb una ponència de la Dominica Díez Marcet, responsable de la Unitat d’Addiccions Comportamentals de la Divisió de Salut Mental d’Althaia, la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, i va acabar amb un espai de debat.

En concret, la psicòloga Dominica Díez Marcet va compartir recomanacions, consells i eines per a abordar les tecnologies de la informació i de la comunicació en família. Així doncs, la comunitat Punt TIC va poder endinsar-se en els efectes de l’ús de pantalles a la infància i a l’adolescència, parlar d’estratègies de comunicació, reflexionar sobre els controls parentals i sobre l’ús responsable de la tecnologia i conèixer guies i llibres d’interès. Entre les principals idees plantejades, es va tractar el fet que, tot i que els infants són nadius digitals, cal acompanyar-los i assessorar-los perquè aprenguin a utilitzar les tecnologies de la informació i de la comunicació amb seguretat. També, es va insistir en la importància de posar límits i es van comentar algunes dades claus per a copsar com influeixen les pantalles en l’aprenentatge dels infants i dels adolescents. Així mateix, es va alertar sobre les actituds passives, quasi addictives, i es va engrescar a convertir-les en crítiques.