La setmana de la robòtica al Punt Tic de Palau Falguera
La setmana de la robòtica al Punt Tic de Palau Falguera. 2016. Tipus de lletra: La setmana de la robòtica al Punt Tic de Palau Falguera. Llicència: Tots els drets reservats.

Durant la setmana del 6 al 10 de juny els i les alumnes de primer d'ESO de l'Institut Martí Dot s'han introduït al món de la robòtica i la programació.

Durant aquests dies han experimentat, jugat i après. Han construït circuits electrònics fent servir els littleBits, petites peces d'electrònica imantades amb les que fer volar la imaginació. Han après com programar-les fent servir Scratch, un llenguatge de programació visual realment intuïtiu. Al final de setmana, ja tenien el seu joc del Pong programat!

Aquesta activitat ha sigut possible gràcies al projecte de préstec de material de robòtica iniciat per la Xarxa Punt TIC. Els dinamitzadors de la xarxa poden demanar, de manera gratuïta:

  • 4 kits d'iniciació a l'electrònica (littleBits) per a 4-12 persones cadascun.

  • 3 kits d'iniciació a la programació (littleBits + Arduino) per a 3-9 persones cadascun.

  • 2 kits Aula de robòtica (Tinkerkit Scuola) per a 5-15 persones cadascun.

També posem a disposició de tota la Xarxa una sèrie de guies didàctiques (que adjuntem a continuació) que podreu utilitzar als tallers que desenvolupeu als vostres punts. D'una banda, podeu accedir a dues guies que recullen diferents exemples d'activitats amb littleBits. A més a més, us facilitem una guia d'introducció a l'Arduino amb Tinkerkit.

Les persones que accedeixin al préstec es comprometen a aportar la seves experiències a la resta de la xarxa i compartir una nova activitat que quedarà incorporada a les guies. Estem recopilant les experiències de diversos punts i aviat publicarem un recull d'activitats disponibles per a tota la xarxa.

Vols saber més sobre la setmana de la robòtica al Punt Tic de Palau Falguera? Continua llegint!