Dones treballant en equip
Dones treballant en equip. Autor: Pixabay. 2017. Llicència: BY.

Sota el títol "La propera revolució digital: les dones TIC” posarà l’accent en detectar els factors que estan al darrera de la decisió de les nenes i dones joves a triar altres carreres abans que les tecnològiques tot analitzant les possibles causes i conseqüències de tenir poques dones en l’àmbit laboral digital i tecnològic.

L’inici de l’acte es realitzarà amb la presentació de Barcelona Digital Talent, una aliança público-privada que treballa per convertir Barcelona en un hub de talent digital i es donaran les dades més rellevant sobre el talent jove existent i el que necessiten incorporar les empreses; particularment el de les dones.

El programa donarà eines sobre què podem fer des de l’àmbit acadèmic, les associacions, les empreses i les administracions per fomentar el talent tecnològic des de les escoles i centres de formació perquè les noies coneguin les carreres tecnològiques i puguin obrir-se camí en àmbits laborals encara dominats per homes.

La jornada comptarà amb l’assistència de dones directives d’empreses del sector TIC què ens explicaran com ha estat el seu recorregut professional fins arribar a la seva posició actual.

Al final de l’acte hi haurà temps per al debat i per extraure conclusions que ens ajudin a identificar els punts clau que cal aplicar per introduir les dones en el sector tecnològic.

Les ponents de la taula debat, seran:

Moderadora: Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa Popap de Catalunya Ràdio

Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat

Milagros Sáinz, Principal Investigator of the Gender and ICT Research Group

UOC Young IT Girls (ponent pendent de confirmació)

Mar Porras, Marketing Manager de Ricoh España