Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La digitalització generarà a Espanya 1.250.000 llocs de treball en cinc anys

Publicat el 13/12/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Informe "La digitalización: ¿crea o destruye empleos?"
Informe "La digitalización: ¿crea o destruye empleos?". Font: Randstad Research

Un informe de la multinacional especialitzada en recursos humans, Randstad, afirma que els propers anys es generaran més d'un milió de llocs de treball relacionats amb les disciplines STEAM i que, en canvi, mancaran professionals formats. 

L'informe La digitalización: ¿crea o destruye empleos? analitza els efectes que tindrà per al mercat laboral l'adopció de tecnologia d'última generació a les empreses. Calcula que la digitalització generarà a l'Estat espanyol 1.250.000 llocs de treball d'ara fins al 2022, 390.000 dels quals seran STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). A ells se sumen altres 689.000 llocs induïts que donaran suport als STEM i altres 168.000 llocs de treball indirectes.

L'informe, però, adverteix que els perfils existents al mercat laboral "són insuficients per satisfer aquesta necessitat" i assegura que la bretxa entre les necessitats de les empreses i l'oferta en el mercat laboral augmentarà en els propers anys. De fet, els últims anys han disminuït els/les alumnes de carreres relacionades amb la ciència, les matemàtiques, les enginyeries i la tecnologia. Es calcula que els propers anys es mantindrà aquesta tendència a la baixa.

Aquest estudi no és l'unic que parla de la necessitat creixent de professionals de l'àmbit tecnològic, tant a Espanya com a Europa. Per això, la Unió Europea i altres organitzacions fan campanyes per promoure les disciplines STEAM entre els i les joves, com ara eSkills for jobsHour of CodeTechnovation, Future Makers AwardsWisibilízalas, YoMo, European Ada Awards, etc.

Font: Un blog en red