Informe "La digitalización: ¿crea o destruye empleos?"
Informe "La digitalización: ¿crea o destruye empleos?". Tipus de lletra: Randstad Research.

L'informe La digitalización: ¿crea o destruye empleos? analitza els efectes que tindrà per al mercat laboral l'adopció de tecnologia d'última generació a les empreses. Calcula que la digitalització generarà a l'Estat espanyol 1.250.000 llocs de treball d'ara fins al 2022, 390.000 dels quals seran STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). A ells se sumen altres 689.000 llocs induïts que donaran suport als STEM i altres 168.000 llocs de treball indirectes.

L'informe, però, adverteix que els perfils existents al mercat laboral "són insuficients per satisfer aquesta necessitat" i assegura que la bretxa entre les necessitats de les empreses i l'oferta en el mercat laboral augmentarà en els propers anys. De fet, els últims anys han disminuït els/les alumnes de carreres relacionades amb la ciència, les matemàtiques, les enginyeries i la tecnologia. Es calcula que els propers anys es mantindrà aquesta tendència a la baixa.

Aquest estudi no és l'unic que parla de la necessitat creixent de professionals de l'àmbit tecnològic, tant a Espanya com a Europa. Per això, la Unió Europea i altres organitzacions fan campanyes per promoure les disciplines STEAM entre els i les joves, com ara eSkills for jobsHour of CodeTechnovation, Future Makers AwardsWisibilízalas, YoMo, European Ada Awards, etc.

Font: Un blog en red