Des de l’1 fins a l’11 de febrer, diàriament hem fet una publicació per les nostres xarxes socials de la figura de dones han estat rellevants al llarg de la història de la ciència, dones com la Marie Curie, la Jocelyn Bell Burnell, l’Erna Shneider Hoover, entre d’altres, han estat dones que no ho van tenir fàcil en la seva època i que van lluitar per donar a conèixer el seu treball.

També hem fet un vídeo per posar en rellevància la importància de la participació de les nenes en totes les disciplines, especialment en les científiques i tecnològiques. I per aconseguir el màxim de difusió possible, s’emetrà un programa de ràdio a la Plana Ràdio, emissora municipal de Santa Bàrbara, en continguts relacionats en el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència.

En totes les activitats de l’Smartcentre, es treballa i promou per aconseguir el màxim de paritat dels nostres participants, en els infants i en l’edat adulta, aquesta paritat es dona gairebé sense adonar-nos, però en l’adolescència, costa més que les noies mostrin interès per les activitats científiques i tecnològiques. La manca de models femenins i de referents en aquests camps, fa que mirin preferentment cap a d’altres disciplines. Cal visualitzar i empoderar les nenes i noies per evitar aquesta pèrdua d’interès.