teletreball
teletreball.

El teletreball es presenta com una alternativa a la presencialitat total del treballador/a en el lloc de treball, però ofereix moltes altres avantatges, com ara: l’orientació del treball cap als resultats, una oportunitat d’inserció laboral cap a col·lectius amb necessitats especials i la reducció dels temps de desplaçament.

La Generalitat de Catalunya ha volgut ser capdavantera en aquest àmbit i a través de la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l’Administració està portant a terme un Pla pilot de teletreball. Des d'octubre de 2008 fins al maig d'enguany entre 4 i 6 persones de cada departament de la Generalitat i de diversos perfils professionals han participat al primer pla pilot. En breu, s'iniciarà el segon pla pilot.

Un dels objectius de la jornada sobre teletreball que es realitzarà el 20 d'octubre és presentar els resultats del primer pla pilot de teletreball i les línies mestres del segon. Però també pretén recollir i promoure l’intercanvi d’experiències sobre teletreball i d’altres pràctiques de gestió flexible dels temps de treball a les diferents administracions públiques catalanes.

Entre d'altres ponències, Ricard Faura i Homedes, cap del servei de Societat del Coneixement de la Direcció General de la Societat de la Informació farà la xerrada “La Xarxa Punt TIC i el teletreball. Ajuts i polítiques d’impuls”.

El personal de la Generalitat de Catalunya pot realitzar la inscripció a través del Portal Època. Les persones que no hi tinguin accés (administracions locals i resta de persones) poden fer-la a través d'aquest enllaç.