Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Ja es pot sol·licitar la participació en els Programes Integrals de Garantia Juvenil

Publicat el 19/12/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge de la convocatòria
Imatge de la convocatòria. Font: AOC

Fins al 22 de desembre, entitats sense afany de lucre, ens locals i organitzacions sindicals i patronals poden presentar la sol·licitud per participar als Programes Integrals de Garantia Juvenil.

En el marc de la iniciativa d'ocupació juvenil executada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya en l'exercici 2015- 2016, es va testar una nova metodologia de treball que es va configurar com a Programes Integrals. Fruit d'aquella experiència amb una molt bona acollida i valoració tant per part dels usuaris com de les entitats beneficiàries, i amb les aportacions d'aquestes, neix la convocatòria per a l'any 2017.

L'objectiu del programa és, a través d'un procés personalitzat d'acompanyament i suport, explorar quins són els interessos i motivacions de les persones participants, orientar les seves trajectòries educatives/formatives i de futur professional i executar el seu propi projecte vital i professional amb una oferta de serveis flexible i adaptada a les seves necessitats, per tal d'inserir-se en el món laboral o bé retornar al sistema educatiu.

En el marc d'aquest programa es treballaran les potencialitats de la persona amb la realització d'actuacions de tutorització, d'orientació, de coneixement i d'exploració de l'àmbit laboral, de formació i d'inserció, ajustades a les necessitats de cada persona. Totes les actuacions aniran adreçades a que les persones siguin actives en l'execució del seu projecte vital i professional de cara a la seva inserció en el mercat laboral i/o per a la continuïtat formativa o de retorn al sistema educatiu, amb un procés intens d'acompanyament individual i tutoritzat.

Poden ser entitats beneficiàries d'aquests ajuts les següents tipologies d'entitats constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya:

  1. Entitats de titularitat pública o privada sense ànim de lucre.
  2. Ens locals o organismes vinculats.
  3. Organitzacions sindicals i patronals.

Les sol·licituds s'han de presentar fins al 22 de desembre (inclòs).

Més informació: