Domini .barcelona
Domini .barcelona. Tipus de lletra: Fundació puntCAT. Llicència: Tots els drets reservats.

El domini .barcelona és propietat de l’Ajuntament de Barcelona i es gestiona a través de la Fundació puntCAT, entitat sense ànim de lucre que gestiona també el domini .cat des del 2006 i que treballa en la promoció de la llengua i la cultura catalanes a l’àmbit d’internet i les TIC. L'objectiu de la iniciativa és aprofitar la "marca Barcelona" i d'aquesta manera ajudar a les empreses i entitats que vulguin aprofitar tots els valors positius que representen la ciutat i ajudar-les en la seva projecció

Per sectors i fins al moment, el 42,4% dels dominis que s'han registrat amb el .barcelona corresponen a empreses, mentre que el 17,88% són d'administracions públiques. En aquest últim cas l'Ajuntament representa més del 70% de registres fets fins al moment. El 13,86% dels dominis corresponen a conceptes genèrics, com ara "arquitecte", "pintor" o "advocat", i les entitats i associacions representen el 5,90%, la mateixa proporció que els portals tecnològics. Només un 0,66% dels registres correspon a noms de persones individuals.

El domini .barcelona és el primer i únic domini que existeix a l'estat que fa referència a una ciutat. En breu també es llançarà el .madrid, encara que en aquest cas el domini representarà la Comunidad de Madrid.