El Punt TIC Òmnia Colectic obre inscripcions al curs gratuït del projecte Wemin Raval per l'ocupabilitat de les dones migrades i refugiades, i també per a veïnes. Les participants aprendran eines d'informàtica per trobar feina o millorar el seu currículum.

El projecte original va néixer l'any 2018 i es va implementar en vuit països
El projecte original va néixer l'any 2018 i es va implementar en vuit països. 2021. Tipus de lletra: Colectic. Llicència: BY-SA.

Wemin Raval obre noves inscripcions per revertir el biaix de gènere a les tecnologies amb una formació tecnològica gratuïta que inclou diversitat de coneixements i eines que van des de l'ofimàtica i alfabetització digital bàsica, l'ús de la ràdio i la creació artística a través de la impressió 3D. El curs es realitzarà del 21 de febrer al 14 de març de 2023 els dilluns, dimecres i dijous de 10 a 11.30 h.

És un projecte del Punt TIC Òmnia Colectic del Raval adreçat a dones migrades, refugiades i veïnes, que té com a objectiu la seva ocupabilitat. La idea va néixer a partir d’un projecte europeu finançat pel Fons per l’Asil, les migracions i la integració (AMIF) l’any 2018. L’objectiu inicial era empoderar aquestes dones mitjançant les TIC a través de diferents formacions i tallers de participació i cultura al territori. Després d’implementar-lo al Raval, però, es van adonar que calia adaptar-lo encara més al context.

El repte: trobar feina i millorar l'autonomia de les dones

Les formacions inclouen des d’una introducció a les parts d’un ordinador i a les competències digitals bàsiques, fins a una aproximació a les eines de recerca de feina, a com fer un currículum o a com realitzar els tràmits administratius als quals han de fer front en el seu dia a dia. No obstant això, també realitzen altres tipus d’activitats, com taller 3D d’expressió artística o de ràdio.

El projecte té una mirada intercultural i de gènere, d'aprenentatge entre iguals i ajuda a promoure la interacció entre les dones que arriben al barri i la ciutat amb les dones locals. Això fa que hi hagi un intercanvi de mirades i un aprenentatge bidireccional molt enriquidor. Per a realitzar les inscripcions, cal posar-se en contacte amb la responsable del projecte, Lady Pazmiño, a: lady.pazmino@colectic.coop ☎️o 633.477.152.