Fotograma d'un vídeo sobre ús de telèfons intel·ligents per a gent gran
Fotograma d'un vídeo sobre ús de telèfons intel·ligents per a gent gran. Tipus de lletra: Fundació Vodafone Espanya.

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone Espanya tenen en marxa un projecte per formar més de 4.300 persones majors de 55 anys en l'ús de les tauletes i els smartphones. La iniciativa comprèn la realització de 275 tallers entre els mesos de setembre de 2016 i febrer de 2017 en diferents espais com biblioteques, centres cívics, casals de gent gran o universitats de tot Catalunya.

Al Punt TIC e-centre Tremp es duran a terme dos tallers de 4 hores repartits en dos dies:

  • Com funciona el teu telèfon intel·ligent: 22 i 24 de novembre
  • Comunicació a través del mòbil. App's i WhatsApp: 29 de novembre i 1 de desembre

A principis de 2017 aquests tallers es repetiran amb la finalitat de donar cabuda a totes les demandes rebudes.

L'objectiu d'aquest projecte és que les persones grans aprenguin a utilitzar els nous dispositius mòbils i puguin estar al dia en les noves tecnologies, tenint en compte la importància que tenen en la societat actual. Aprenen, per exemple, a connectar-se a una xarxa WiFi, a navegar a través de la seva tauleta, i a aprofitar les funcionalitats del seu telèfon mòbil per fer fotos amb la càmera, utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype i poder comunicar-se amb els seus, entre altres.

D'aquesta manera, aquests tallers tenen també un paper rellevant en el treball per a la inclusió social de les persones. De forma complementària, s'ofereixen xerrades informatives sobre conceptes bàsics dels dispositius mòbils i relacionats amb la seguretat, que seran impartides en diferents universitats catalanes i tractaran temàtiques diverses com el WiFi o la navegació en línia a través dels smartphones.