El projecte es va dur a terme conjuntament amb l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), la qual va fer una crida a les empreses del sector tecnològic, facilitadores d'innovació a empreses d'altres sectors, perquè poguessin proposar reptes empresarials amb els quals treballar processos de cocreació, col·laboració i innovació oberta. D’entre les propostes rebudes, la seleccionada va ser la presentada per l’empresa CodiTramuntana, establerta al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

La proposta de CodiTramuntana va consistir en recollir noves idees i solucions a incorporar en el desenvolupament d'una nova eina de treball en xarxa, una aplicació mòbil que complementava i aportava valor a l'app Suitevent, una aplicació pròpia consolidada al mercat per a l'organització d'esdeveniments. El procés, basat en la metodologia de cocreació, desenvolupada per l’empresa Co-creable, va consistir en diverses fases de creació: disseny, coneixement, cocreació i avaluació.

El resultat van ser unes premisses basades en el coneixement generat en aquest procés i un full de ruta de com ha de ser el producte per realitzar les tasques de programació de l'aplicació que, segons els responsables de Codi Tramuntana, es llançarà pròximament al mercat.

El projecte 'ExperiènciaLabGi!' va ser seleccionat dins la convocatòria de subvencions del programa de suport a projectes singulars de desenvolupament econòmic. El cost del projecte va ser finançat amb fons propis de l’Ajuntament de Girona i l’ajut econòmic de la Diputació de Girona.

Gràcies a la bona rebuda d’aquesta primera edició, al llarg del 2019 es realitzarà una nova 'ExperiènciaLabGi!'. La iniciativa, que també ha estat seleccionat dins la convocatòria de projectes singulars de la Diputació de Girona, es troba en fase de recerca de projectes entre les empreses tecnològiques associades a AENTEG, ja sigui per a projecte propis o per a projectes que desenvolupen per a altres empreses d’altres sectors productius.