El Punt TIC Cibernàrium de Nou Barris i Biblioteques de Barcelona organitzaran diverses sessions divulgatives sobre ciberseguretat i sobre intel·ligència artificial.

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El Punt TIC Cibernàrium de Nou Barris, que es troba al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, al carrer Marie Curie número 8-14 de la ciutat de Barcelona, i Biblioteques de Barcelona organitzaran diverses classes magistrals sobre ciberseguretat i sobre intel·ligència artificial durant les properes setmanes de maig i juny.

La primera proposta serà ‘Els perills de les xarxes i el control parental com a eina preventiva’ a càrrec d’Antonio Moisés Funes, on es parlarà de com protegir la identitat digital dels infants, dels adolescents i de les persones adultes en un món digitalment connectat i s’explorarà la privacitat digital i els riscos comuns com la suplantació d’identitat o el ciberassetjament. El dimarts 28 de maig es farà a la Biblioteca Sant Pau - Santa Creu i el dimarts 18 de juny es farà a la Biblioteca Montserrat Abelló. La segona proposta serà ‘Protegim el nostre futur: ciberseguretat i intel·ligència artificial’ a càrrec de Genís Margarit, on s’aprendrà a desenvolupar habilitats avançades en els àmbits de disponibilitat, de confidencialitat i de traçabilitat de la ciberseguretat. El dimarts 7 de maig es farà a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles. La tercera proposta serà ‘Intel·ligència artificial i periodisme: amenaça o oportunitat?’ a càrrec de Jaume Pla, on es coneixeran les principals eines d’intel·ligència artificial, s’analitzaran els dilemes ètics i periodístics que se’n desprenen i s’oferiran estratègies per a fer front a la desinformació. El dilluns 6 de maig es farà a la Biblioteca Ignasi Iglesias - Can Fabra i el dilluns 13 de maig es farà a la Biblioteca Camp de l’Arpa - Caterina Albert. La quarta proposta serà ‘Storytelling amb ChatGPT: crea històries amb intel·ligència artificial’ a càrrec d’Andrea García, on es descobrirà com utilitzar aquesta eina d’intel·ligència artificial i s’adquirirà una base de teoria narrativa essencial per a generar històries atractives i innovadores. El dijous 9 de maig es farà a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall i el dijous 6 de juny es farà a la Biblioteca Sagrada Família - Josep Maria Ainaud de Lasarte.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.