El pròxim dijous 29 de juny, dues representants del Servei d’Ocupació de Catalunya explicaran la iniciativa durant la Jornada de dinamització de la Internet Social. Per a accedir a aquests ajuts, cal la inscripció prèvia dels centres al Registre d’Entitats de Formació del SOC. Descobreix més!

Imatge de la Jornada de dinamització de la Internet Social
Imatge de la Jornada de dinamització de la Internet Social. 2023. Tipus de lletra: Xarxa Punt TIC. Llicència: Tots els drets reservats.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) gestiona el programa ADA, finançat per fons europeus Next Generation, amb l’objectiu d’oferir formació digital a dones en situació d’atur prioritàriament de municipis de menys de 30.000 habitants. Mitjançant l’adquisició i la millora de les competències digitals d’aquest col·lectiu, el programa ADA pretén impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament rural al territori, així com reduir la bretxa de gènere.

A través del programa ADA, fins al 2025, un total de 45.951 dones es formaran en alguna de les especialitats digitals i dels itineraris formatius inclosos en els diferents àmbits de coneixement (llistat complet dels àmbits de coneixement), que es podran dividir en nivell bàsic, nivell mitjà i nivell avançat.

Per a accedir a aquests ajuts, als quals poden optar les entitats adherides a la Xarxa Punt TIC, els centres hauran de sol·licitar la seva inscripció al Registre d’Entitats de Formació del SOC. Posteriorment, hauran de fer la sol·licitud del programa ADA a GIA i després hauran de presentar el formulari de sol·licitud a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya (EACAT, per a entitats locals, o Canal Empresa, per a la resta).

El pròxim dijous 29 de juny, dues tècniques del Servei de Formació Professional per a la Inserció Laboral del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) (qualificacio.soc@gencat.cat) participaran en la Jornada de dinamització de la Internet Social (JdIS), que enguany estarà dedicada a combatre les bretxes digitals al territori, on explicaran amb detall el programa ADA i el procediment per a sol·licitar aquests ajuts.