Durant la trobada, es compartiran algunes de les iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya en relació amb la bretxa digital i es faran tallers i espais de conversa. Inscriu-t’hi!

Imatge de la Jornada de dinamització de la Internet Social
Imatge de la Jornada de dinamització de la Internet Social. 2023. Tipus de lletra: Xarxa Punt TIC. Llicència: Tots els drets reservats.

El pròxim dijous 29 de juny, s’organitzarà la Jornada de dinamització de la Internet Social 2023. L’acte es farà de 9.30 a 14.30 hores a les instal·lacions del Districte Administratiu, que es troben al carrer del Foc número 57 de la ciutat de Barcelona. Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.

Programa:

9.30 hores - Acreditacions.

10.00 hores - Salutació oficial.
Ricard Faura, cap del Servei d'Inclusió i Capacitació Digital.

10.05 hores - Iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya en l'àmbit digital:

- Programa ADA de formació digital de dones en situació d'atur de municipis de menys de 30.000 habitants.
Carolina Cuadrado i Esther Hidalgo del Servei de Formació Professional per a la Inserció Laboral (SOC).

- Anàlisi de l'experiència de la ciutadania en la seva relació amb l'administració.
Ester Manzano, directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana.
Marta Sabaté, responsable de l'Àrea d'Analítica i Millora de l'Experiència Ciutadana.

10.45 hores - Espai de networking amb cafè.

11.45 hores - Tallers i espais de conversa simultanis:

11.45 hores a 12.45 hores - Hi haurà un primer torn amb:

- "Taller de sensibilització i d'introducció a la formació en codi"
Andrea Espeso de CodeWomen
- "Espai de conversa sobre iniciatives adreçades a la capacitació digital de la joventut"
Pau Tarrés de Programes d'Emancipació i XNEJ a l'Agència Catalana de la Joventut

12.45 hores a 13.45 hores - Hi haurà un segon torn amb:

- "Taller d'aprenentatge de competències computacionals a través de jocs desconnectats"
Lady Pazmiño del Punt Òmnia Colectic
- "Espai de conversa sobre iniciatives adreçades a la capacitació digital de la gent gran"
Laia Sánchez del SeniorLab al CitiLab

13.45 hores - Introducció de l'estudi sobre la bretxa digital a Catalunya.
Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

13.50 hores - Presentació de l'estudi sobre la bretxa digital a Catalunya.  
Marta Bricall, sènior manager KPMG ASESORES S.L.

14.15 hores - Explicació de l'acció coordinada de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de combatre la bretxa digital a Catalunya: el pla de xoc contra la bretxa digital i la xarxa de centres de capacitació digital. Exposició de les conclusions de la Jornada de Dinamització de la Internet Social 2023.
Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

14.30 hores - Comiat oficial.

L'acte començarà a les 9.30 hores amb les acreditacions de les persones participants. Tot seguit, a les 10.00 hores, es farà la salutació oficial per part del cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital, Ricard Faura.

A continuació, a les 10.05 hores, es compartiran iniciatives impulsades per la Generalitat en l'àmbit digital. En primer lloc, Carolina Cuadrado i Esther Hidalgo del Servei de Formació Professional per a la Inserció Laboral del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) parlaran del Programa ADA de formació digital de dones en situació d'atur de municipis de menys de 30.000 habitants. En segon lloc, Ester Manzano, directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, i Marta Sabaté, responsable de l’Àrea d’Analítica i Millora de l’Experiència Ciutadana, parlaran de l’anàlisi de l’experiència de la ciutadania en la seva relació amb l’administració.

Posteriorment, a les 10.45 hores, s’iniciarà un espai de networking amb la voluntat que les persones participants aprofitin aquesta estona per a establir sinergies i possibles col·laboracions. Tot seguit, a les 11.45 hores, començaran els tallers i els espais de conversa. Aquests es portaran a terme de manera simultània en dos torns. El primer torn serà d’11.45 a 12.45 hores i el segon torn serà de 12.45 a 13.45 hores. Pel que fa als tallers, aquests giraran al voltant de la sensibilització i de la introducció a la formació en codi a càrrec de CodeWomen i al voltant de l’aprenentatge de competències computacionals a través de jocs desconnectats a càrrec de Punt Òmnia Colectic. Pel que fa als espais de conversa, aquests parlaran sobre iniciatives adreçades a la capacitació digital de la joventut amb Pau Tarrés, responsable de Programes d’Emancipació i XNEJ a l’Agència Catalana de la Joventut, i sobre iniciatives adreçades a la capacitació digital de la gent gran amb Laia Sánchez, responsable del SeniorLab al CitiLab. L’objectiu serà compartir les experiències i aprendre de les iniciatives.

Seguidament, a les 13.45 hores, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo, introduirà l'estudi sobre la bretxa digital a Catalunya. Tot seguit, a les 13.50 hores, es presentarà l’estudi sobre la bretxa digital a Catalunya a càrrec de Marta Bricall, sènior manager KPMG ASESORES S.L. A continuació, a les 14.15 hores, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo, explicarà l'acció coordinada de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de combatre la bretxa digital a Catalunya: el pla de xoc contra la bretxa digital i la xarxa de centres de capacitació digital i exposarà les conclusions de la Jornada de dinamització de la Internet Social 2023. Finalment, a les 14.30 hores, es farà el comiat oficial de la reeixida trobada.