Del 6 al 10 de juny, art sonor, art visual, directes, experimentació, electrònica, instal·lacions interactives i moltes propostes més ompliran el Convent de Sant Agustí. Imprescindible!

Imatge de la Mostra Sonora i Visual
Imatge de la Mostra Sonora i Visual. 2021. Tipus de lletra: Mostra Sonora i Visual. Llicència: Tots els drets reservats.

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí ha presentat la tretzena edició de la Mostra Sonora i Visual. El reeixit esdeveniment, que començarà el pròxim dimarts 6 de juny i s’allargarà fins al dissabte 10 de juny, esdevindrà una cita clau de la creació experimental a Catalunya. En aquest sentit, la XIII Mostra Sonora i Visual serà un reflex de la creació contemporània en l’àmbit experimental i en l'àmbit audiovisual.

Pel que fa a la programació, aquesta esdevindrà oberta i gratuïta i tindrà la temàtica ‘la comunitat’ com a eix vertebrador. Així doncs, serà l’ocasió per a explorar i per a reflexionar sobre els conceptes de comunitat, col·laboració, diversitat, identitat i pertinença, entre molts altres. La intenció de la XIII Mostra Sonora i Visual serà contribuir a crear un espai de trobada i intercanvi entre les persones. La programació és el resultat d’una convocatòria oberta destinada a dos àmbits: directes musicals o accions musicals i instal·lacions audiovisuals o interactives. En aquest darrer cas, amb el suport de MakerConvent, es dona suport als projectes de caràcter més expositiu a través d’un espai d’acompanyament del procés mitjançant la formació i la col·laboració.

L’any 2000 va sorgir per primer cop la Mostra Sonora i Visual, un cicle biennal amb la intenció d’obrir espais per a la difusió dels nous llenguatges audiovisuals, i des de llavors, s’ha pogut gaudir de projectes interessants i diversos de la mà d’artistes i col·lectius locals i internacionals. Algunes de les persones artistes han estat Victor Nubla i Antón Ignorant, Gat, Tres, Fibla, Pulshar, An der Beat o Jorge Haro. Així mateix, s’han presentat treballs de segells o col·lectius com G3G, Gracia Territori Sonor o Spa rk releases. També, la Mostra Sonora i Visual ha creat sinergies amb altres festivals com el MEG, el Tsonami Arte Sonoro, el BAM o l’Auditori Sant Martí.