Parlem amb diferents persones que treballen o participen en el Punt TIC la Florida-les Planes, a l'Hospitalet de Llobregat, gestionat per la Fundació AEMA. Els coneixes?

El Punt TIC la Florida-les Planes gestionat per la Fundació AEMA, aposta per formar a joves del barri i que passin a ser els dinamitzadors de l'espai. Són joves que coneixen la realitat del barri i ajuda a generar empatia. Durant el mes de gener es van atendre més de 600 tràmits. També fan formacions virtuals d'alfabetització digital per a gent gran de la zona.

Els dinamitzadors que treballen al Punt TIC venen d'un projecte formatiu que es deia CEPLAN adreçat a joves del territori. Des de l'entitat van formar-los com a dinamitzadors socials digitals. "Creiem que és important que el territori estigui dinamitzat per gent del mateix territori, que tingui una sensibilitat especial i la persona estigui referenciada pels veïns i veïnes", explica Robert López, responsable del punt.

L'Issa Dumbia, un dels dinamitzadors que hi treballen al Punt TIC, ho té clar. "La gent arriba aquí amb desil·lusió perquè a vegades fa mesos que volen fer un tràmit i no poden. Intentem donar una formació i un servei personalitzat així com resoldre el seu problema.", afegeix.

Aquest 2023 des d'AEMA tenen un desig: la creació d’un Punt TIC itinerant que vagi rotant per diferents indrets de la ciutat d’Hospitalet amb una permanència d’un mes a cada ubicació. Encara han de definir la forma que tindrà.