En aquesta edició del Mobile World Congress un pavelló sota el nom "Journey to the future" exposava els projectes tecnològics que busquen solucions a problemàtiques socials. Vols conèixer-les? T'ho mostrem en aquest vídeo.

L'estudi 'L'estat de la connectivitat d'Internet mòbil 2022" de l'organització GSMA explica que el 45% de la població mundial continua desconnectada, però només un 5% viu en zones de manca de cobertura. L'altre 40% té connexió, però s'enfronta a la bretxa digital. A Catalunya, el 32% de les llars pateix bretxa digital, una xifra que augmenta fins al 40% en les llars en situació de pobresa i exclusió important.

L'Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC vam assistir-hi al MWC 2023 per poder conèixer algunes iniciatives que volen lluitar contra les desigualtats digitals en l'accés als serveis socials, així com millorar l'atenció i el benestar de les persones, en especial entre aquells col·lectius en situació vulnerable. Són l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana Social de l'Ajuntament de Barcelona i la sala immersiva de la cooperativa Suara, dos projectes destacats dins el programa del Mobile World Capital d'enguany.

En aquest vídeo, Julio Calvo, director de la Secretaria Tècnica d'Innovació Social de l'Ajuntament de Barcelona i la Dúnia Roselló, directora de Comunicació i Màrqueting de Suara, ens expliquen els seus projectes d'innovació social digital. Et convidem a conèixer-los!