Cartell de Fablab Ephémère
Cartell de Fablab Ephémère. Autor: Collaborative Design for Smart Pupils. 2017.

Fablab Ephémère és un esdeveniment associat a la universitat d'estiu Ariège-Pyrénées LUDOVIA, la qual enguany celebra la catorzena edició. LUDOVIA tindrà lloc del 21 al 24 d'agost. El dimarts 22 estarà dedicat a promoure la fabricació digital com a un recurs educatiu que pot portar la innovació a les escoles.

La jornada Fablab Ephémère està organitzada pel projecte Erasmus+ Collaborative Design for Smart Pupils, a través del seu partner Communauté de communes Léze-Ariège-Garonne. Els dos centres d'ensenyament secundari francesos que participen al projecte estaran presents a la jornada, tot oferint al llarg del dia recursos educatius i informació sobre fablabs i disseny i impressió 3D.

La trobada s'adreça a infants a partir de 6 anys i a les seves famílies. La inscripció es pot realitzar a través d'aquest formulariTrobareu més informació sobre l'esdeveniment en aquest document.

El projecte Collaborative Design for Smart Pupils es desenvolupa des de l'any 2015 i està finançat a través del programa Erasmus+. El consorci del projecte està format per nou socis, quatre de França -el Collège André Saint-Paul (Le Mas d'Azil), Collège François Verdier (Lezat sur Lèze), Science Animation Centre de Culture Scientifique, Technique et Industrielle de Midi-Pyrénées i Communauté de communes Léze-Ariège-Garonne- i cinc de Catalunya -l'Escola Virolai de Barcelona, l'Institut Ernest Lluch, Everis, The Social Coin i la Generalitat deCatalunya a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital-. Durant dos anys, aquest projecte experimental ha convidat la comunitat educativa (alumnes, docents i famílies) a analitzar la seva escola i fer propostes de millora tot utilitzant el mètode de treball cooperatiu amb una important component d’autoaprenentatge.