La tasca de les entitats socials és essencial com a servei públic. No obstant des de fa temps la burocràcia a què estan exposades les dificulta per a obtenir recursos. El 24 de novembre m4social impulsa una sessió per a oferir eines i oportunitats de millora.

Jornada sobre digitalització i simplificació digital al Tercer Sector Social
Jornada sobre digitalització i simplificació digital al Tercer Sector Social. 2018. Llicència: BY-SA.

El 71% dels ingressos de les entitats socials de l’àrea metropolitana de Barcelona provenen de les administracions públiques; el 19,3% del finançament és propi; i el 9,6% privat, segons dades del darrer Baròmetre del tercer sector social de la Taula del Tercer Sector Social.

Alguns dels problemes als quals s'hi enfronten són que cada administració té els seus propis models, les plataformes no són gaire intuïtives, l'acompanyament és inexistent o es requereix programari específic. Tot això fa que les barreres tècniques es multipliquin i les organitzacions pateixin diàriament la conseqüència d'aquests tràmits excessius, que afecten la seva gestió interna i els seus serveis.

És per això que m4Social presentarà el 24 de novembre l'acte "La simplificació digital en l’administració pública: propostes de les entitats socials" en col·laboració amb Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global per a oferir eines i oportunitats de millora. També, es compartiran bones pràctiques i se celebrarà una taula rodona amb veus expertes sobre com la digitalització ha d’afavorir la relació entre l’administració i les organitzacions socials. Cal inscripció prèvia en aquest enllaç.