La jornada ‘Famílies, estiu i pantalles: el benestar digital, a debat’ va comptar amb una ponència de Jordi Camós i la presentació del joc de cartes ‘Les pantalles nostres de cada dia’.

Imatge de la jornada ‘Famílies, estiu i pantalles: el benestar digital, a debat’
Imatge de la jornada ‘Famílies, estiu i pantalles: el benestar digital, a debat’. 2024. Tipus de lletra: Xarxa Punt TIC. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat divendres 28 de juny, a les instal·lacions del Palau Robert, es va organitzar la jornada ‘Famílies, estiu i pantalles: el benestar digital, a debat’. Promoguda per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, el SX3 i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb el suport de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, la sessió formativa va buscar oferir eines, recursos i estratègies per a gestionar l’ús dels dispositius digitals per part d’infants, d’adolescents i de joves.

La jornada ‘Famílies, estiu i pantalles: el benestar digital, a debat’ va començar amb la benvinguda institucional a càrrec de la Liliana Arroyo de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, la Cristina Villà de SX3 i l’Eduard Martín de la Fundació Mobile World Capital Barcelona. Tot seguit, el divulgador Jordi Camós va oferir la ponència ‘L’altra cara de les pantalles’, on va tractar aspectes com les hores d’ús del telèfon mòbil, els algoritmes de Tik Tok i d’Instagram, la importància d’educar i d’acompanyar i la part positiva de la tecnologia.

A continuació, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo, i la formadora en processos de transformació educativa, tecnologia educativa i metodologies d'aprenentatge Montserrat Jiménez van presentar el joc de cartes ‘Les pantalles nostres de cada dia’, una eina lúdica dissenyada per a fomentar i acompanyar la conversa familiar sobre l’ús dels dispositius digitals. En concret, van fer una demostració en directe del funcionament del joc de cartes, que disposa de dues modalitats de joc: ‘Tenim un problema, en parlem?’ i ‘Establir una aliança digital’, cobrint diferents situacions de conflicte i oferint propostes i alternatives positives i proporcionades per tal d’establir aliances digitals saludables. La sessió formativa va formar part de l’exposició ‘Recorda el Futur’, que es troba a les instal·lacions del Palau Robert.