Cap comerç local sense plana web. Aquest sembla ser el propòsit que s'ha marcat la Fundació puntCAT amb la iniciativa Comerçlocal.cat. Aquest programa de capacitació digital s'implementarà a la ciutat de Girona del 4 al 18 d'octubre i pretén arribar a tots els racons de parla catalana.

Comerciant utilitzant l'ordinador
Comerciant utilitzant l'ordinador. Font: Imatge del portal web Comerçlocal.cat.

Només 3 de cada 10 empreses de menys de 10 treballadors/ores tenen lloc web. És una dada preocupant en un moment en què tenir presència a Internet ha esdevingut de vital importància. La Fundació puntCAT s'ha proposat regirar aquesta realitat i donar suport als petits comerços per llançar-se a l'aventura digital. Ho farà a través del projecte Comerçlocal.cat i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

El programa comença la seva trajectòria a Girona, amb el suport de l'ajuntament de la ciutat. S'hi implantarà del 4 al 18 d’octubre. Després d’aquesta primera experiència, té la voluntat d'ampliar el seu abast a d'altres poblacions del territori que es vulguin afegir a la iniciativa.

Els comerciants que vulguin participar de la campanya de digitalització podran concertar una cita trucant al telèfon gratuït 900 866 192 o a través del lloc web www.comerçlocal.cat. Un cop feta la cita, un equip de professionals de la Fundació.CAT visitarà el comerç per desenvolupar un portal web per a ells i el deixarà dissenyat i operatiu durant la mateixa visita. Pel preu de l’adquisició del domini .cat (8 euros), el/la comerciant obtindrà un lloc web de presència gratuït i el seu allotjament al servidor.

Aquesta acció representa per al comerciant una primera incursió al món digital, amb informació bàsica de l’establiment i dels seus productes o serveis. Per aquells comerços interessats en un lloc web més elaborat, s’ofereixen altres alternatives més avançades.