Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El #WiFi arribarà a totes les ciutats i pobles d'Europa al 2020

Publicat el 16/09/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Jove connectat a wifi
Jove connectat a wifi, per Jan Jespersen. 2016. Font: Flickr. Llicència: BY-NC

Aquesta setmana la Comissió Europea ha proposat una revisió de la normativa de telecomunicacions que vol donar resposta a les necessitats de connectivitats dels ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea. Les propostes volen accelerar l'accés públic al wifi dels europeus i europees.

La Comissió ha presentat tres objectius estratègics de connectivitat per al 2025 que han de servir per focalitzar el futur digital que volem:

  • Tots els motors socioeconòmics importants, com els centres escolars, les universitats, els centres de recerca, els nusos de transport, tots els proveïdors de serveis públics (com els hospitals i les administracions) i les empreses que depenen de les tecnologies digitals han de tenir accés a una connectivitat de velocitat extremadament alta de Gigabits (que permeti als usuaris descarregar / carregar 1 Gigabit de dades per segon).
  • Totes les llars europees, rurals o urbanes, han de tenir accés a una connectivitat que ofereixi una velocitat de descàrrega d'almenys 100 Mbps, millorable fins al Gbps.
  • Totes les zones urbanes, així com les principals carreteres i ferrocarrils, han de tenir cobertura ininterrompuda de 5G, la cinquena generació de sistemes de comunicacions sense fils. Com a objectiu intermedi, la 5G ha d'estar comercialment disponible com a mínim en una de les principals ciutats de cada Estat membre de la UE el 2020.

Aquests objectius només poden aconseguir-se amb fortes inversions. La Comissió ha proposat, per tant, un nou Codi Europeu de les comunicacions electròniques, amb normes simplificades i orientades al futur que facin més atractiva per a totes les empreses la inversió en noves infraestructures d'alta qualitat en qualsevol lloc de la UE, tant a escala local com transfronterera. Les inversions impulsades pel nou marc podrien suposar per al PIB un import addicional de 910.000 milions EUR i crear 1,3 milions de nous llocs de treball en els propers deu anys (d'aquí a 2025). A més del Codi, la Comissió ha presentat també un pla d'acció per al desplegament de la 5G a tota la UE a partir de 2018. Podrien crear-se d'aquesta manera dos milions de llocs de treball a la UE.

Una altra iniciativa clau del paquet de connectivitat avui presentat, WiFi4EU, es proposa ajudar les comunitats europees a brindar punts d'accés wifi gratuïts a qualsevol ciutadà. La Comissió ha proposat una nova iniciativa per donar a totes les autoritats locals interessades la possibilitat d'oferir connexions wifi gratuïtes a qualsevol ciutadà, per exemple dins i als voltants d'edificis públics, centres de salut, parcs o places. Amb un pressupost inicial de 120 milions EUR, aquest nou sistema públic podria oferir connectivitat en milers d'espais públics, generant entre 40 i 50 milions de connexions wifi al dia. Un mínim de 6000 a 8000 comunitats locals es beneficiarien d'aquest nou projecte d'aquí a 2020.

 

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.