El jovent de l'Alta Ribagorça participa en accions vinculades amb la cultura maker com tallers, sessions i col·laboracions sobre robòtica, programació i impressió 3D. Vols saber-ne els detalls?

Imatge del Telecentre Alta Ribagorça
Imatge del Telecentre Alta Ribagorça. 2023. Tipus de lletra: Telecentre Alta Ribagorça. Llicència: Tots els drets reservats.

Els dies 25, 26 i 30 de maig i 1 de juny, el Telecentre Alta Ribagorça dinamitzarà diversos tallers de robòtica i programació amb els grups de 2n d’ESO de l’Institut del Pont de Suert. La proposta buscarà posar en pràctica la cultura maker de forma col·laborativa amb el centre educatiu dins d'un projecte STEAM, que ha comptat amb la realització d’accions similars durant els darrers anys en el marc de la innovació social i digital a la comarca.

Sent també un col·lectiu inclòs en el desenvolupament d’aquests projectes d'innovació social i digital a la comarca i donat que els robots que el Telecentre Alta Ribagorça disposa tenien alguns components que s’havien anat trencant o perdent durant les anteriors anualitats, prèviament, s’ha plantejat un repte a les persones participants del Servei d’Intervenció Socioeducativa de l’Alta Ribagorça. En concret, s'ha comptat amb el seu suport per a fer un inventari dels elements que disposa el telecentre i una relació de les peces dels robots que s’havien pogut trencar o perdre, així com per a portar a terme la fabricació d’algunes d'aquestes. En aquest sentit, les noves peces s'han aconseguit crear amb la impressora 3D que disposa el Telecentre Alta Ribagorça.

Així mateix, un any més, es preveu la col·laboració entre el Telecentre Alta Ribagorça i l’Institut del Pont de Suert per a la realització d’algunes pràctiques que formen part de l’activitat curricular del centre educatiu, com, per exemple, sessions vinculades a les matèries de tecnologia i treballs de síntesi o de recerca, entre altres.