Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Teb i Telecentre Europa junts en un projecte per donar visibilitat als refugiats

Publicat el 14/04/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Youth e-Perspectives
Youth e-Perspectives. Font: Telecentre Europe. Llicència: Tots els drets reservats

El punt TIC-Òmnia de El Teb, al barri barceloní del Raval, i Telecentre Europe estan desenvolupant des del passat mes de febrer el projecte "Youth e-Perspectives on immigration" ("Joves e-Perspectives sobre la immigració). També hi participen dos membres més de la organització: Maks, de Bèlgica, i Telecentar de Croàcia.

L'objectiu del projecte és ensenyar als i les joves com fer servir els mitjans digitals per fer front a importants problemes socials. El tema es centra en la crisi dels refugiats que s'està debatent a mots països d'Europa.

Els joves participaran en una formació internacional sobre creació i edició de fotos, el·laboració de relats digitals, creació de llocs webs i blocs i ús de mitjans socials. Els participants visitaran les instal·lacions de refugiats per tal de conèixer-los i faran servir les eines digitals per donar veu a les seves històries.

Els socis dels projecte han desenvolupat la metodologia de formació i han organitzat un seguit de tallers formatius. A més, es generaran guies per compartir com aplicar aquesta metodologia.

El projecte està inspirat en Humans de Nova York i altres iniciatives similars, on els fotògrafs utilitzen el llenguatge digital per explicar històries convincents i posar una cara humana als temes socials com la migració, la desocupació i les relacions.