La participació de les dones en el sector tecnològic és minoritària, sobretot, en el sector de les telecomunicacions, programació i activitats relacionades i informació i comunicacions. No tant en el sector de serveis d'informació, on les dones representen el 45% de la plantilla.

Dones al sector tecnològic
Dones al sector tecnològic. Llicència: BY-SA.

El sector tecnològic comprèn quatre grans àrees d'ocupabilitat. Són el sector de la Informació i Comunicacions, el sector les Telecomunicacions, el sector de la Informació i el sector de la Programació i activitats relacionades. Però, en quin percentatge hi trobem les dones? Recollim algunes dades del projecte Datalab de la Ciba, Espai de recursos per a les dones de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Els datasets públics s'han recopilat i publicats en format obert al repositori web Open Data Women per a facilitar que tothom pugui reutilitzar les dades.

Les dades analitzades durant el primer trimestre de 2021 diuen que el sector que compta amb un menor percentatge de dones és el sector de Programació i Serveis i se situa entorn del 27%, 46 punts per sota dels homes. El segon sector és de les Telecomunicacions , on se situen entorn del 31%, 60 punts per sota dels homes. El tercer sector amb menor percentatge de dones en el total de persones que presten servei en el sector d'Informació i Comunicacions se situa entorn del 32%, 36 punts per sota dels homes. Finalment, el sector on hi trobem un major percentatge de dones és el en els Serveis de la Informació, on se situen entorn del 46%, tan sols 9 punts per sota dels homes.