Imatge de la campanya #NegoCiberSegur
Imatge de la campanya #NegoCiberSegur. Autor: Agència Catalana de Ciberseguretat. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

Segons l'Agència Catalana de Ciberseguretat, en els darrers mesos s'ha detectat un increment del malware o programari maliciós del 475%. Per això, és important donar eines a les empreses i entitats perquè puguin formar-se en aquest àmbit.

L’àrea de Noves Tecnologies del Consell Comarcal i el Telecentre, juntament amb la Xarxa de PuntTIC, s'adhereix a aquesta campanya, fent extensiva la proposta de l’Agència Catalana de Ciberseguretat  #NegoCibersegur, on la ciutadania, en especial les empreses, trobaran recursos sobre cadascun dels àmbits, notícies d’actualitat, un glossari per conèixer alguns termes bàsics sobre ciberseguretat.

Un recurs que posa al nostre abast l'Agència Catalana de Ciberseguretat és aquest qüestionari d'auto-avaluació. A través de dotze qüestions ens ajuden a realitzar un autodiagnosi  sobre diferents temàtiques de ciberseguretat en relació amb la nostra empresa i/o entitat.

També hi ha l'espai Aprèn, amb tips sobre com protegir els negocis empresarials a Internet, a més de petits cursos per aprendre les claus bàsiques per protegir la privacitat i la reputació i ajudar a treballar de forma cibersegura i prevenir els atacs dels ciberdelinqüents.