Imatge de la trobada YeP a Barcelona
Imatge de la trobada YeP a Barcelona. Autor: El Teb. 2016. Tipus de lletra: Imatge de la trobada YeP. Llicència: BY-SA.

Prenent un rol molt actiu, els joves, amb els seus propis mitjans i el suport de dos educadors, han organitzat tota una tarda repleta de continguts relacionats amb la migració, el refugi, la situació dels refugiats a Europa i el rol que el jovent pot jugar en aquesta situació.

Per a començar, es va projectar el documental "To Kyma: rescat en el mar Egeo", gràcies a la generositat de David Fonseca, director del documental, i de la productora La Kaseta Ideas Factory. Els joves van contactar amb ell, vam demanar-li permís i van aconseguir que el propi David Fonseca assistís a l'acte.

Tot seguit s'ha dut a terme una taula rodona, on han participat diferents persones joves, les quals han tingut l'oportunitat d'exposar la seva mirada sobre la crisi dels Refugiats a Europa. Representants del Consell de Joventut de Barcelona i de l'organització Stop Mare Mortum han estat presents i han compartit el debat i la reflexió. També s'ha projecte un vídeo que ha resumit l'entrevista -realitzada via Skype- que els joves van realitzar a Nour, un jove sirià que actualment està a Grècia.

La cloenda ha estat a càrrec del Mago Clyn, il·lustrador i músic xilè que viu actualment a Barcelona i qui ha improvisat un parell de cançons HipHop en relació a la temàtica dels refugiats.

De forma paral·lela, a Bèlgica els socis del projecte també han organitzat un event. Al blog del projecte es poden seguir les diferents activitats i propostes que s'estan desenvolupant als diferents països europeus.

A través d'aquest programa, impulsat per Telecentre Europe, els joves participants reben formació sobre fotografia digital, storytelling i ús de les plataformes i xarxes socials. L'objectiu és adquirir noves habilitats digitals, generar capacitat per a comunicar-se davant dels fets socials més impactants, fomentar l'esperit crític, i ser capaços de generar un anàlisi objectiu i una comunicació ètica i sensibilitzadora. YeP és un projecte finançat per la Comissió Europea a través del Programa EraSmus+ i compta amb la participació de Maks vzw (Brussel·les), Telecentar (Zagreb), El Teb (Barcelona), amb la coordinació de Telecentre Europe (Brussel·les).