Es tracta d'un projecte de la Fundación Esplai per a millorar els coneixements i l'ocupabilitat dels i de les joves. Enguany celebra la seva setena edició i s'adreça a persones de Barcelona i el Prat de Llobregat.

Joves del projecte EnfocaT
Joves del projecte EnfocaT. Tipus de lletra: Fundación Esplai. Llicència: BY-SA.

El projecte EnfocaT és un programa de formació orientat a l'ocupabilitat de la Fundación Esplai. Neix en 2015 i consisteix en un programa dirigit a fomentar l'ocupabilitat de joves en el sector de les empreses tecnològiques per promoure la trobada entre aquestes empreses i els joves que busquen treball en l'àmbit de la programació, reorientant (reskilling) o completant (upskilling) els seus perfils professionals a través de Coding Bootcamps gratuïts en Java, C#, JavaScript, Python, IA & ML, formacions en BI, QA/***Testing, etc.

Des de 2015, el programa compta amb un impacte de 1.257 persones formades i un total de 67% d'Inserció laboral en el sector IT que ajuda a pal·liar la desocupació juvenil i la necessitat de contractació de les empreses tecnològiques. Aquest setè any el projecte EnfocaT es desenvoluparà a Barcelona i al Prat del Llobregat, i proposa la formació de més de 300 joves d'entre 20 i 29 anys, amb un objectiu d'inserció del 70%. Actualment, el programa ofereix formacions en altres ciutats del territori espanyol.

Bootcamps de programació per a dominar habilitats tecnològiques

Un coding bootcamp, o bootcamp de programació, és una organització educativa que ofereix programes intensius pràctics en un període curt de temps, que capaciten a les persones per a dominar habilitats tecnològiques de gran demanda en el mercat, principalment: la programació d'aplicacions web. EnfocaT treballa amb aquesta metodologia d'aprenentatge perquè els i les joves puguin aprendre diferents llenguatges de programació demandats pel sector tecnològic i oferir eines i suport a l'hora d'accedir al mercat laboral.

Al llarg de 2023 es preveu realitzar quinze formacions. Si ets jove i vols treballar al sector tecnològic, pots inscriure't a través d'aquest enllaç i conèixer les pròximes formacions disponibles. Per dubtes o aclariments, pots trucar al 627 96 63 13 o escriure a ecros@fundacionesplai.org.