Mobile Explorer Club
Mobile Explorer Club. Autor: El Teb. 2016. Llicència: BY-NC-SA.

Més de 20.000 alumnes, d’entre 10 i 16 anys, de centres catalans i espanyols assistiran a la Fira de Barcelona per participar en aquest nou esdeveniment lligat a la ciència i la tecnologia.

Durant els quatre dies que durarà el congrés, alumnes i professors podran gaudir d’exposicions educatives, conferències, tallers i una àmplia oferta d’activitats pràctiques. A més per als docents i administradors de centres educatius, Yomo Barcelona tindrà una zona exclusiva de recursos educatius, que inclourà materials específics d'editors de contingut educatiu, proveïdors de kits d'eines online i nombroses propostes educatives. Yomo també oferirà tallers adreçats a docents i conferències per compartir bones pràctiques en el desenvolupament professional de les disciplines STEAM, tot això organitzat conjuntament amb mSchools i European Schoolnet.

Yomo, que aterra a Barcelona després de l’èxit que va tenir a la passada edició de Mobile World Congress Shanghai, complementa l'activitat de mSchools, programa educatiu desenvolupat per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA. Des del seu llançament el 2012, mSchools ajuda a alumnes i docents a integrar tecnologies digitals a l'aula de manera eficaç. En l'últim any escolar més de 24.000 estudiants catalans van participar al programa mSchools, que ofereix noves formes d'ensenyament i aprenentatge amb l'objectiu de millorar els resultats acadèmics i l'ocupabilitat dels estudiants.

El procés d’inscripció per a YoMo Barcelona s’obrirà el proper mes d’octubre, però els alumnes i professionals de l’educació  interessats en assistir a l’esdeveniment ja poden realitzar un registre previ.