Imatge de la peça audiovisual que ha realitzat al juliol de 2019 el jovent de l'Omnia Verdum sobre obre els estereotips de gènere
Imatge de la peça audiovisual que ha realitzat al juliol de 2019 el jovent de l'Omnia Verdum sobre obre els estereotips de gènere . Autor: Òmnia Verdum. 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

Juliols de Franja Jove de Nou Barris és una programació de tallers adreçats a joves i adolescents que tenen lloc cada any entre la darrera setmana de juny i la 3era setmana de juliol, als barris nord de Nord Barris (Verdum, Roquetes, Trinitat Nova, Prosperitat...)

El Punt TIC Òmnia Verdum participa activament en la realització d'aquests tallers que s'organitzen dins la Taula d'Entitats Franja 9 Barris amb l'objectiu de donar servei als joves del barri durant la resta de l'any, coordinades pel Pla de Barris de Roquetes, el Pla Comunitari de Verdum i el Pla Comunitari de Roquetes.

Durant les quatre setmanes del mes de juliol, el Punt TIC Òmnia Verdum hi ha participat amb dos tallers: impressió 3D & animació 2D i el taller de vídeo social, amb un total de 36 joves participants.

Amb aquesr últim taller, els i les joves han pogut aprendre el conjunt d'eines bàsiques de programari i tipografies de codi lliure, com a tips per a produir un video documental. Com a resultat final, han elaborat col·lectivament una peça audiovisual participada sobre els estereotips i la igualtat de gènere.

A través d'un debat col·lectiu, els propis alumnes han triat el tema i les temàtiques, així com els subtemes i la manera d'anar lligant el vídeo amb exercicis d'edició individuals i col·lectius. L'edició final ha procurat incloure tots aquests aspectes. El resultat final dels tallers es mostraran en la festa de cloenda, organitzada i gestionada pels propis adolescents inscrits a les activitats.

Us deixem el resultat final de la peça.