Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Govern llança el seu primer nanosatèl·lit a l'espai

Publicat el 15/03/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge de la Terra vista des de l'Espai exterior
Imatge de la Terra vista des de l'Espai exterior, per Pexels. 2016. Llicència: BY-SA

Aquest dissabte 20 de març a les 07:07:12h, des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan, el Govern llença el seu primer nanosatèl·lit aeroespacial. Donarà connectivitat IoT a tot el territori català, dins del marc de l'Estratègia NewSpace que impulsa la Generalitat de Catalunya.

El nanosatélite ha estat desenvolupat per les empreses catalanes Open Cosmos i Sateliot en una aposta del Govern català per un sector en creixement que es preveu que generi 1.200 llocs de treball en els pròxims 4 anys i 280 milions d'euros de facturació. Actualment, l'Ecosistema New Space a Catalunya el formen més de 30 empreses emergents, algunes d'elles líders a escala mundial, i més de 13 centres de recerca i d'innovació.

La campanya 'Catalunya, ens posem en òrbita' dona a conèixer de primera mà els testimonis d'una nova generació de joves catalans que o bé s'han format a Catalunya, o bé desenvolupen projectes de recerca i investigació o treballen en el sector aeroespacial des de casa nostra. 

El llançament del nanosatélite ha estat batejat amb el nom de Enxaneta per nens i nenes de Catalunya, gràcies a un concurs organitzat per l'informatiu infantil del canal Super3, InfoK i promogut pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb la voluntat de fomentar les vocacions cientificotécnicas entre els infants. Es podrà seguir en directe a través del web de la campanya, en la qual ja està activada el compte enrere i des de la qual s'emetrà el senyal en directe 40 minuts abans de l'hora de l'enlairament. 

Et pot interessat també