L’objectiu de la trobada serà aprofundir i conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació per tal de tractar de manera més eficient els reptes.

Imatge de mans
Imatge de mans. 2019. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim dimarts 28 de maig, el Col·laboratori Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, organitzarà la trobada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ a la localitat de Salt. La jornada, que començarà a les 9 hores i finalitzarà a les 15.30 hores, es farà a la Factoria Cultural Coma Cros, que es troba al Carrer de Sant Antoni, número 1, de la localitat de Salt. L’objectiu serà conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació.

La trobada s’iniciarà amb una benvinguda institucional a càrrec del tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Salt, Toni Vidal, del diputat d’assistència als municipis, serveis generals, suport a entitats locals, noves tecnologies i compra pública de la Diputació de Girona, Joan Plana, de la directora d’innovació del sector públic de la Fundació i2CAT, Rosa Paradell, i de la directora general de societat digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo Moliner. Tot seguit, la directora de tecnologies socials digitals de la Fundació i2CAT, Marta Martorell, presentarà el Col·laboratori Catalunya. A continuació, es compartiran cinc casos locals d’èxit vinculats a la innovació social digital: el projecte ‘Càtedra Tekhné, educació, tecnologia i desenvolupament humà’ amb Mireia Frigola, el projecte ‘Ecoregió, una comunitat econòmica d’alimentació ecològica regional’ amb Oriol Costa, el projecte ‘RosesLab, un centre tecnològic d’innovació turística i social’ amb Marc Grijalvo, un projecte d’un smartphone català per a enamorar Àfrica amb Fadima Diawara i un projecte de teràpies de salut immersives amb Neus Domènech. Seguidament, es presentarà un projecte pilot de retransmissió en directe de concerts immersius per a persones amb mobilitat reduïda a càrrec de Jordi Planagumà, director de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines, i Beka Iglesias, desenvolupadora de la Fundació i2CAT. Tot seguit, hi haurà una pausa. A continuació, s’articularà una dinàmica de cocreació de mapatge col·lectiu del territori per temàtiques. Seguidament, hi haurà un dinar de treball i es visitarà la Factoria Cultural Coma Cros.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.