El Dia Internacional de les Nenes en les TIC se celebra enguany el 28 d'abril i impulsem una campanya amb una sessió virtual amb un taller d'autodefensa digital feminista i experiència NoiesTIC Punt TIC.

#NoiesTIC 28 abril
. Llicència: BY-SA.

Què celebrem el Dia Internacional de les Nenes en les TIC?

El Dia Internacional de les Nenes en les TIC se celebra el quart dijous del mes d'abril. Va ser l'any 2010 quan els països membres d'Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme adscrit a l'ONU, van decidir crear aquesta efemèride, producte de l'enorme bretxa digital de gènere que s'ha evidenciat al llarg dels anys.

En els últims anys, ha disminuït el nombre de noies i dones que decideixen estudiar i dedicar-se a la informàtica i les tecnologies. I això, en un món tan digitalitzat com en el que vivim, no deixa de ser estrany.

Què farem el dijous 28 d'abril?

Proposem tres accions adreçades tant a les professionals que treballeu en el sector TIC com a les noies que volen dedicar-se a aquest àmbit, a través del nostre Twitter i Instagram amb l'etiqueta #NoiesTIC i #GirlsinICT.

1. Trobada virtual a les 10 h. que consisteix en dues parts. Una on la Sandra Pérez, dinamitzadora del Punt TIC Òmnia Sant Llorenç, ens explicarà la seva experiència DonesTIC al seu punt que consisteix en entrevistes a dones referents del territori per a empoderar a les nenes a les noves tecnologies. La segona part, consisteix en un taller d'autodefensa digital amb perspectiva feminista impartit per l'Ona de Donestech. Es realitzarà a través de la nostra eina de videoconferències Big Blue Button. T'animem a inscriure't aquí.

En aquest taller, treballarem per a detectar els riscos i les violències digitals als entorns en línia i xarxes socials així com per a desenvolupar estratègies individuals i col·lectives d'autodefensa i cures digitals. També, aprendrem eines d'autodefensa digital per a persones usuàries enfocat a les persones dinamitzadores dels punts per acompanyar a les usuàries.

2. Durant tot el dia, t'animem a enviar missatges encoratjadors a les noies amb l'etiqueta #NoiesTIC a Twitter i Instagram

3. Estigues atent/a a les nostres stories d'Instagram i al nostre canal de Twitter! Farem un quiz per aprofundir en les tecnologies amb perspectiva de gènere. Et convidem a participar!